В джамията проповедите трябва да се извършват само на български

3
Проектът предвижда да се даде срок от една година, за да могат да се преведат религиозните документи
Проектът предвижда да се даде срок от една година, за да могат да се преведат религиозните документи

И имамът в джамията, и свещеникът в църквата трябва да извършват проповедите и ритуалите само на български език.

Това предлагат депутатите от Патриотичния фронт с промени в закона за вероизповеданията. Те въвеждат задължението не само за мюсюлманите и християните, но за всички вероизповедания в България.

Проектът предвижда да се даде срок от една година, за да могат да се преведат религиозните документи.

Промени в същия дух обяви вчера, че е внесъл и лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Тогава той предположи, че вероятно това ще създаде напрежение, но изложи като мотив факта, че и църковнославянският, на който се служи в църквата, също се превежда на съвременен български език.

С измененията си Патриотите предвиждат и задължението всички вероизповедания в срок от 14 дни след влизането на закона в сила да декларират всички свои сметки в чуждестранни банки или финансови институции.

ПФ иска да се забранят и даренията от чуждестранни граждани и институции за вероизповеданията у нас. Ако промените бъдат приети, няма да се допускат и анонимни дарения, дарения от партии, от чужди правителства, фирми, организации или техните филиали в България.

"Забранява се също така и местни фирми с чуждестранно участие да извършват дарения на религиите в България", каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той допълни, че от партията предвиждат промени в Наказателния кодекс, свързани с налагане на сериозни наказания на тези, които приемат чужди дарения или осъществяват такива - в рамките на от 3 до 10 години лишаване от свобода.
 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари