В Дубай издигат нов мегакурорт за 5 милиарда долара

0
"Сърцето на Европа" е част от проекта изкуствени острови "Светът"
"Сърцето на Европа" е част от проекта изкуствени острови "Светът"

"Сърцето на Европа" е част от проекта изкуствени острови "Светът".

На 4 километра от бреговете на Дубай се намира Европа. Или поне нейна версия. Която се състои от шест изкуствени острова, оформени в микс от европейски страни и градове.

Когато е готов, този мегапроект на стойност 5 милиарда долара, ще може да приюти 16 000 туристи в разгара на луксозния туризъм.

В тази Европа слънцето почти винаги блести, топлите и бели пясъци на океана никога не са далеч. Има Венеция и Санкт Петербург, Швеция, Германия, Швейцария и др. И ако имате парите, това може да е ваше за почивка или цял живот. Наричан „Сърцето на Европа” (The Heart of Europe) и в момента в процес на изграждане, това е последната част на един от най-големите проекти в Дубай - „Светът“.

Архипелагът от изкуствени острови бе завършен в навечерието на световната финансова катастрофа през 2008 г. и в резултат на това Светът - с много малко изключения - остава неразвит в продължение на много години. Но сега "Сърцето на Европа" се подготвя за бъдещите си гости. Строителството върви с пълна сила.

Мегакурортът "Сърцето на Европа" обхваща 13 хотела и комплекси и повече от 4000 ваканционни къщи. Отличаващ се с контролирани от климатик улици и подводни спални, комплексът се простира на шест милиона квадратни метра и ще може да приюти до 16 000 души във всеки един момент, когато бъде завършен, казват Kleindienst.

Първата фаза на строителството включва 10 крайбрежни "дворци" на остров Швеция, 32 вили на остров Германия и 78 плаващи къщи, наречени "плаващи морски кончета" около остров Санкт Петербург.

Вторият етап се състои от два ваканционни курорта на "Главна Европа" - смесен тематичен остров - вдъхновен от Портофино, Италия, и Лазурния бряг във Франция, планирани за завършване съответно през 2019 и 2020

година.

Сред атракциите ще бъдат изкуствени коралови рифове за гмуркане, създадени от Центъра за морска наука, базиран на архипелага.

Тези, които искат да останат на сушата, могат да наблюдават морския живот през подводните спални и бани.

Много подводни зали и стаи за наблюдение ще има и на "Плаващата Венеция".

Освен "Сърцето на Еропа", в проекта "Светът" вече са готови остров Ливан, който доскоро работи като частен плаж, но в момента се продава, както и два острова, носещи името Южна Америка.

Очаква се голяма част от проекта да е завършена за световното изложение Експо 2020, което ще се проведе в Дубай.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари