Уволниха висши партийни лидери в Китай

0
Заместник-директорът на местния Червен кръст също е бил уволнен, като е обвинен, че не се е справил със задълженията си за разпределение на даренията
Заместник-директорът на местния Червен кръст също е бил уволнен, като е обвинен, че не се е справил със задълженията си за разпределение на даренията Снимка: Reuters

Най-високопоставените партийни и местни лидери в Китай губят постовете си, откакто започна кризата с вируса в Ухан.

Броят на починалите от коронавируса надхвърли 1000 души.

Партийният секретар на здравната комисия на провинция Хубей и директорът на комисията са сред уволнените, пише Би Би Си. Заместник-директорът на местния Червен кръст също е бил уволнен, като е обвинен, че не се е справил със задълженията си за разпределение на даренията.

В понеделник в Китай починаха 108 души от пневмонията, предизвиквана от новия вирус. Това е най-смъртоносният ден от началото на заразата.

Но след като в неделя бяха обявени над 3000 нови случая, в понеделник тази цифра беше по-ниска с 20% - 2478, пише Vesti.bg .

Общият брой потвърдени случаи на заразяване с коронавируса са 42 638 души в континентален Китай. Отделно в Хонконг са установени 42 случая на заразяване и един починал, в Макао 10 заразени и в Тайван 18 заразени, заявиха китайските власти.

Междувременно в САЩ беше потвърден 13-и случай на заразяване с новия коронавирус, след като завърнал се от китайския град Ухан американец даде положителен резултат за вируса, предаде Ройтерс, цитирайки Центъра за контрол и превенция на заболяванията на САЩ.

Пълнолетният пациент е бил сред евакуираните от епицентъра на вируса Ухан американци, които са били на 14-дневна карантина в база на морската пехота близо до Сан Диего. Заразеният е закаран в медицинския център на Университета на Калифорния - Сан Диего за лечение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари