Утре живакът скача до 27 градуса

0
Ще настъпи ли промяна във времето през почивните дни
Ще настъпи ли промяна във времето през почивните дни

През деня ще е предимно слънчево с максималните температури между 22° и 27°, в София – около 24°.

Това съобщи  дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитиран от Агенция „Фокус”.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°. Сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност.

Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месеца.

В сутрешните часове по Черноморието видимостта ще бъде намалена. През деня ще е предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са между 19° и 22°. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала. Температурата на морската вода е 20° - 21°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 12°.

През почивните дни и в понеделник промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Времето ще остане топло за периода, в повечето райони - и предимно слънчево, на места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав, в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Ще бъде почти тихо. Преобладаващите максимални температури ще са между 21° и 26°, а минималните - най-често ще са между 7° и 12°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари