Утре времето ще бъде облачно и дъждовно

0
Минималните температури в повечето райони ще са между 5° и 10°, максималните - от 15° до 20°
Минималните температури в повечето райони ще са между 5° и 10°, максималните - от 15° до 20° Видео: БНТ

След предимно слънчевото време у нас вчера и днес, в близките дни ще бъде по-често облачно, на места с валежи. Повишава се вероятността и за райони със значителни количества.

През нощта от югозапад облачността ще започне да се увеличава. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони със слаб югоизточен вятър. На места в Дунавската равнина, Източна България и в котловините отново ще се образуват мъгли, които ще се задържат до около обяд. Минималните температури в повечето райони ще са между 5° и 10°, максималните - от 15° до 20°, в София - около 17°.

В следобедните часове облачността ще продължи да се увеличава и на отделни места в южните и планинските райони ще има слаби валежи. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб, в Източна България - до умерен, предава БНТ.

Мъгливо ще бъде и на морския бряг в сутрешните часове, а след обяд и там облачността ще се увеличава, но само на отделни места, главно в южните райони е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 19° до 21°, колкото е температурата и на морската вода. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Облачно време и в планините: слаби валежи ще има само на отделни места, главно в Родопите и централните части на Стара планина. Температурите по най-високите върхове ще достигнат около градус-два над нулата, в курортите - от 11° в Боровец до 16° в Банско, на Алеко - около 7°. Ще духа слаб до умерен предимно южен вятър.

Ветровито и дъждовно ще бъде утре в Западна Европа и в южната част от Скандинавския полуостров. Интензивни валежи се очакват в северозападните райони на Европейска Русия, както и в Южна Италия, където ще има и гръмотевици.

Предупреждение от първа, втора и от най-високата, трета степен, код червено, за силни гръмотевични бури и интензивни валежи, е в сила утре в южната ни съседка Гърция. Причината - средиземноморски циклон, който ще окаже влияние на времето и в нашата страна.

Повишена вероятност за проливни валежи има у нас в четвъртък, в Югоизточна България. В петък ще вали само на отделни места, но в събота вече в повече райони от страната. Сутрешните температури слабо ще се повишат, а дневните ще се понижат с 2-3 градуса. Захлаждането ще продължи и в неделя, когато валежите ще спират, най-късно в Североизточна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари