Утре ще се проведат консултациите за състава на РИК в Русе

1
Консултациите ще бъдат водени лично от областния управител Борислав Българинов
Консултациите ще бъдат водени лично от областния управител Борислав Българинов

Припомняме, че утре от 11:00 часа в Зала 1 на Областна администрация – Русе ще се проведат консултации за състава на Районната избирателна комисия за предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент на Република България.

Консултациите ще бъдат водени лично от областния управител Борислав Българинов, неговия заместник Синан Хебибов и главния секретар Симеон Иванов.

Към момента техническо-организационният процес по подготовката на изборите в региона протича безпроблемно. Съблюдава се спазването на всички срокове спрямо хронограмата на Централната избирателна комисия и същевременно на място се решават възникналите казуси.

Поканени за участие са всички парламентарно представени партии и коалиции, като в консултациите могат да участват и други партии, които не са парламентарно представени.

Консултациите ще се проведат в условия на публичност и откритост с присъствие на граждани и медии според капацитета на залата и при спазване на противоепидемичните мерки.

Припомняме, че назначаването на Районната избирателна комисия става от Централната избирателна комисия след проведени консултации с партиите и коалициите. Централната избирателна комисия назначава съответната Районна избирателна комисия за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест най-късно до края на идния петък.

Пълният текст на обявлението за консултации може да прочетете на следния уеб адрес: https://www.ruse.bg/na-19-septemvri-shte-se-provedat-konsultacii-za-naznachavane-na-raionna-izbiratelna-komisiya-ruse.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари