Утре продължава да нахлува студ, облаци носят дъжд

0
Студ, дъжд и силен вятър ни очакват през следващите дни
Студ, дъжд и силен вятър ни очакват през следващите дни

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и през деня бавно ще се повишава. През нощта и утре до обяд облачността ще е значителна, на много места с валежи от дъжд.

Около и след обяд от югозапад валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъсва, най-късно в източните райони.

В Северна България ще духа до умерен, по Черноморието и временно силен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. До вечерта вятърът, постепенно ще отслабва и ще се ориентира от север. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните – между 5° и 10°, в Югозападна България до 15°. Това съобщиха от НИМ към БАН, цитирани от Фокус. 

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. След обяд валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който през деня постепенно ще се ориентира от север и ще отслабва. Максималните температури ще са 7-10°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Над планините ще е облачно с валежи от сняг. След обяд над масивите от Югозападна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 3°.

През нощта срещу събота облачността отново бързо ще се увеличи и в събота времето ще бъде облачно. Още сутринта в западните райони ще завали дъжд.

По-късно през деня валежите ще обхванат и централната и източната част от страната. На повече места и повече по количество ще са в Южна България, почти без валежи ще остане в Дунавската равнина. Вятърът ще се ориентира от северозапад, след обяд ще се усили.

Температурите и в Южна България ще се понижат и максималните в страната ще са между 5° и 10°. В неделя в сутрешните часове над източните райони все още ще има значителна облачност, но в процес на разкъсване и намаление.

Над Западна България ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от северозапад. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните по-високи от предишния ден.

В понеделник вятърът ще се ориентира от юг и температурите бързо ще се повишат. Повече слънце ще има сутринта, в следобедните часове облачността, средна и висока, ще се увеличи.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари