Условна присъда за стопани на кучета, убили жена

0
Двамата са осъдени трябва да платят едва 800 лева глоба за отнет живот
Двамата са осъдени трябва да платят едва 800 лева глоба за отнет живот

По обвинение на Районна прокуратура – Свищов, осъдиха собственици на кучета, нападнали и причинили смъртта  на възрастна жена, съобщава прокуратурата.

Съдът признал подсъдимия П. К.  и подсъдимата В. К. за виновни за това, че на 19.01.2017 г. в с. Козловец, община Свищов не са" положили достатъчно грижи за гръбначни животни – две кучета – мъжко куче, рижаво на цвят, кръстоска между порода „Питбул“ и местно едро куче, и мъжко куче, черно на цвят, неустановена порода, които се намират под негов надзор, в резултат, на което животните причинили остро протичащ хеморагичен шок, предизвикан от голяма кръвозагуба в резултат на разкъсване на дясна сънна артерия и вена, заедно с нарушаване в дълбочина и на други кръвоносни съдове по главата, тялото и крайниците с липсващи меки тъкани, вследствие на което е последвала смъртта на жена на 80 години".

Двамата са осъдени на по една година лишаване от свобода, която на основание чл. 66 от НК е отложена с изпитателен срок от три години и глоба в размер на общо 800 лв.

Отнема в полза на Държавата мъжко черно куче, неустановена порода – собственост на В. К. и П. К.  на основание чл. 53 от НК, спрямо което да се приложи евтаназия, на основание чл. 179, ал. 3, т. 4 от Закон за ветеринарномедицинската дейност.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари