Условна присъда за полицейски шеф, причинил смърт на пътя

0
Той е убиец, ще обжалваме присъдата, казаха близки на загиналия Росен
Той е убиец, ще обжалваме присъдата, казаха близки на загиналия Росен Снимка: Thinkstock/Getty Images

Условна присъда от една година и осем месеца постанови Окръжният съд в Кюстендил по дело срещу служител на ОД на МВР, обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа, предаде БТА.

Случаят е от 13 март 2018 година, когато около 6.00 часа, в село Невестино, област Кюстендил е настъпило пътнотранспортно произшествие, след което почина мъж на 45 години. Обвиняем по делото е Захари Захариев от "Криминална полиция" при ОДМВР в Кюстендил, на 50 години. Починалият мъж е 45-годишният търговец Росен Любенов. Инцидентът е станал, след като пътуващият от Дупница за Кюстендил служител на полицията е навлязъл в насрещната лента за движение, при движение с по-висока от разрешената скорост и се ударил в автомобила на търговеца.

За да се избегнат всякакви съмнения в обективността на разследването, наблюдавано от Окръжна прокуратура - Кюстендил и за да се осигури бързина, обективност всестранност на разследването, на 13 април 2018 година, главният прокурор е разпоредил досъдебното производство да се ръководи от Окръжна прокуратура - София.

На заседание на съда днес сутринта страните по делото се споразумяха то да бъде гледано по реда на съкратеното производство.

"Абсолютно не сме съгласни с присъдата. Не може служител на МВР, който прави голямо нарушение и убива сина ми, да получи условно наказание. Той е убиец, ще обжалваме присъдата", казаха близки на починалия мъж.

Решението може да бъде обжалвано пред САС в 15-дневен срок. Съдът днес постанови и отмяна на мярката за неотклонение "подписка" на Захариев.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари