Условна присъда за майка, убила бебето си

0
Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване
Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване Снимка: Дарик радио-Хасково, Архив

Майка на новородено, която го убила като го оставила на студа веднага след раждането, получи присъда от 2 години условно с 5-годишен изпитателен срок.

Това съобщи Окръжният съд в Хасково, където казусът на Н. И. Т. от село Сталево, община Димитровград, бе решен на втора инстанция.

На първата инстанция в Районен съд - Димитровград майката е получила наказание 2 години затвор ефективно, но сега защитникът ѝ обжалва присъдата.

На първи срещу втори януари 2016 година Н. И. Т. родила момиченце в дома си в Сталево. Преди това прикривала бременността си и обяснявала на познати, че е напълняла. След раждането майката и на две други деца скъсала пъпната връв на бебето. След това го омотала в парцал, изнесла го навън и го оставила на куп струпани камъни.

Призори вързопчето вече било замръзнало. Тя го прикрила с боклуци, а след няколко дни го сложила в чувал от въглища. Почти месец по-късно кметът на селото съобщил в РУ на МВР - Димитровград за ширещата се в населеното място мълва за криминално раждане, а в хода на проверката родителката признала за стореното.

Сегашната присъда е окончателна и не подлежи на обжалване или протест.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари