Унгария налага извънредни данъци на банки и компании

1
Унгария ще задължи банки, телекомуникационни компании, големи търговски вериги, застрахователи, енергийни компании и авиокомпании да предават "голяма част от своите допълнителни печалби" на държавния бюджет на страната
Унгария ще задължи банки, телекомуникационни компании, големи търговски вериги, застрахователи, енергийни компании и авиокомпании да предават "голяма част от своите допълнителни печалби" на държавния бюджет на страната Снимка: ЕПА / БГНЕС

Това съобщи премиерът Виктор Орбан

Унгария ще задължи банки, телекомуникационни компании, големи търговски вериги, застрахователи, енергийни компании и авиокомпании да предават "голяма част от своите допълнителни печалби" на държавния бюджет на страната, обяви премиерът Виктор Орбан на страницата си във Facebook, предадоха от Ройтерс и NOVA

Орбан посочи, че специалните данъци ще се прилагат през 2022 и 2023 г. като добави, че банките и компаниите, които реализират "извънредни печалби" в сегашната трудна ситуация на фона на войната в Украйна и повишаването на цените, ще трябва да допринесат за укрепването на унгарската армия и за финансирането на компенсациите, които домакинствата ще получат за високите си битови сметки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    4
    до 3
    Хахо, миналата година банките в България реализираха над 75% годишна печалба. Понеже това не им е малко, тази година отново вдигнаха таксите. Кауфланд и Лидъл едни и същи стоки тук ги продават по-скъпо, отколкото в Германия, докато служителите им тук получават в пъти по-малко от западните си колеги. Важи и за производствените фирми, телекомите и всичко останало. Дебил, ако Орбан ти беше президент , нито банките щяха да те дерат, нито телекомите, нито магазините, а доходите ни щяха да са 70% от доходите в ЕС, както е в Унгария, а не да сме на последно място по тях в ЕС. Ти си изключително просто парче.
  • -8
    3
    Ха-ха-ха
    Тоя малоумник ще направи Унгария като любимата си Сатрапия и Сев. Корея! Жалко за унгарците, ама като се връзват на такива рашистки подлоги ще си патят!
  • 13
    2
    ехх, българино
    кога и тук ще има истински човек като големият Виктор Орбан, който не се страхува от Сащ, Ес или който и да било друг....
  • 17
    1
    българин
    Правилно. Някои в тези кризи реализират огромни печалби на гърба на обикновения човек
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари