Удрят ни нови градушки в следващите дни

0
Удрят ни нови градушки в следващите дни

През следващата седмица отново има опасност от градушки, пише "Преса".

От понеделник до петък ще има дъждове, като единствено срядата ще прави изключение. Тогава из цялата страна ще бъде предимно слънчево, а живакът ще достигне 29-34 градуса. През останалите дни над Западна България времето ще продължи да бъде както през тази седмица - с повече слънце в часовете преди обяд и с развитие на купесто-дъждовна облачност, краткотрайни превалявания и гръмотевици следобед. В първия работен ден от новата седмица ще има по-продължителни валежи и в повече количества в крайните северозападни райони около Видин. "Когато се развива купесто-дъждовна облачност, има вероятност и от градушки. Засега не е изключено и през тези четири дни - понеделник, вторник, четвъртък и петък - тук-там да има градушка", обясни синоптикът Анастасия Кирилова. Тя подчерта, че няма как да знаем дали ни очакват ледени късове като тези, които паднаха на 8 юли над столицата, защото това можело да се прогнозира само час-два по-рано.

По-интензивни превалявания се предвижда да има в първия и последния ден на работната седмица. В понеделник термометрите ще отчитат между 27 и 32 градуса, но следобед в западните райони ще са с няколко градуса по-ниски заради очакваните превалявания. Въпреки това в Източна България и главно в източната част на Дунавската равнина - Русе и Плевен, живакът ще достигне максималните температури за деня.

Морето ще е подходящо за плаж - по цялото Черноморие ни очакват около 29-30 градуса. Във вторник максималните температури ще са в порядъка на 28-33 градуса, в сряда 29-34. Четвъртък и петък също ще бъдат горещи - термометрите ще отчитат само с градус по-малко от сряда. През уикенда времето ще се стабилизира, а валежи няма да има.

Източник: PPESSADaily
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари