Удостоиха Галин Григоров с плакет на Червения кръст

0

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров беше удостоен с плакет на Българския Червен Кръст по случай 140-та годишнина от основаването му.

Това се случи днес по време на провеждането на отчетното общо събрание на Областната организация на БЧК, което се проведе в зала „Европа“ на Доходното здание.

Във връчения поздравителен адрес от името на областния управител, който не успя да присъства на днешната церемония, до ръководството на хуманитарната организация се казва:

„…Използвайки приятния повод, бих искал за пореден път да засвидетелствам уважението си към всички Вас, които сте част от Българския Червен Кръст! Поздравявам Ви за направения избор! Искрено се надявам, че все повече млади хора ще изберат Вашия път и ще приемат за начин на живот принципите на хуманност, безпристрастност, неутралност, независимост, доброволност, единство и универсалност!...“

Отличието се връчва и за изграденото партньорство между двете институции.

С плакети бяха удостоени още кметовете на Община Русе и Община Сливо поле, съответно г-н Пламен Стоилов и г-н Валентин Атанасов, управителят на лечебни заведения „Медика“ доц. д-р Кирил Панайотов, както и предишният директор на БЧК в Русе д-р Руденко Йорданов.

Началото на събранието беше дадено от виртуозния русенски пианист Николай Димитров, който изпълни класически и джаз произведения.

Сред присъстващите на събитието бяха още заместник-председателят на БЧК г-н Стойчо Стойчев, председателят на БМЧК г-н Станимир Бояджиев, генералният директор на организацията г-жа Славита Джамбазова, а също и председателят на областния съвет проф. д-р Тодорка Стефанова, както и директорът на Секретариата на областния съвет г-жа Антоанета Ябанозова.

Поздравления към ръководството отправи и директорът на РДПБЗН комисар Димитър Павлов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари