Учител: Рождество е! Стига с тоя Доган и ДПС! Засрамете се!

0
Не туряйте политики пред вярата. Голям грах е
Не туряйте политики пред вярата. Голям грах е

FROG NEWS публикува протеста на един български учител. Представяме Ви го без редакторска намеса.

Иван Василев,

бивш учител от Пловдив

24.12.2015 г.

Какви българи сте, бе! Три дена Доган и ДПС не ви слизат от устата и главите. Доган това, Доган онова... Засрамете се! Днес е Рождество, а утре Коледа. Най-светлите християнски празници.
Празнична утреня се отслужва във всички православни храмове. Утре партриарх Неофит ще служи в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

От векове се събраме на Бъдни вечер. Наричаме я още Суха Коледа, Малка Коледа, Крачун, Детешка Коледа, Мали Божич, Наядка. Връщат се синовете и дъщерите ни от чужбина. Идват при своите. При корена си. Радостни сълзи и пожелания се изричат. Сърцата ни се изпълват с радост. А над всичко е спасителят Христос.

Забравихте ли, че това е един от най-важните семейни празници, както и денят преди раждането на Христос. Тогава приключват и четиридесетдневните коледни пости, започвали на 15 ноември.

Мюсюлманите в България винаги са ни поздравявали с големите християнски празници и са празнували с нас. Както ние с техните Курбан Байрям и Рамазан Байрям. А вие: Доган, та Доган! Забравихте Иисус. Това е много лошо. От политика и политици тази страна не е прокопсала. Народът тъне в мизерия и грижи. Дори природата се обърна срещу нас. Управниците ни лъжат, крадат ни, крадат всичко. Корупцията стана бог в тая страна. Забравихме що е справедливост. Къде останаха Десетте божи заповеди? Къде отидоха заветите на Дякона? Защо парите надвиха старите ценности? Защо се поддадохте на изкушенията?

Днес и утре са дни за тези въпроси. Който е честен - да си отговори. Запалете свещичка, кажете в себе си молитва. Не туряйте политики пред вярата. Голям грах е.

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари