Училището в село Горно Абланово празнува 150-годишен юбилей

1

150 години от основаването на училище „Христо Ботев“ честваха жителите на Горно Абланово в събота.

В специално подготвено тържество се включиха възпитаниците на юбиляра, които поздравиха присъстващите със своите изпълнения. По време на празника официално бяха изпратени учениците от четвърти клас, които получиха свидетелства за завършен начален етап на основно образование.

На събитието присъстваха Пламен Нунев, кметът на Община Борово Валентин Панайотов, кметът на Горно Абланово Росен Иванов, много бивши и настоящи възпитаници на учебното заведение, жители на региона и гости.

Нунев поздрави жителите на село Горно Абланово за празника и отбеляза, че „грамотността и знанието правят човека свободен“. Той пожела на учениците да бъдат любознателни, защото подготовката в училище е важна за развитието им като личности. „Няма учител, който да не иска да има успешни ученици. Затова уважавайте вашите учители!“, подчерта в обръщението си към децата депутатът.

За съжаление в ОУ „Христо Ботев“ учат едва 25 деца, събрани от 3 села, но това Нунев го пропуска като информация, защото е тъжната истина, от която всички гербаджии бягат и премълчават.

Жителите на селото си спомнят с умиление как през 70-те години на миналия век в училището са се обучавали 500 деца.

А днешните села се превръщат в призраци...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари