Ученици от Русе участваха в математически надпревари

0

Купи, медали и сертификати получиха учениците, участвали  в две математически надпревари – Националното математическо състезание за ученици от четвърти клас „Питагор“ и Великденското математическо състезание 2018.

Церемонията по награждаването се проведе в Пленарната зала на Община Русе и бе организирана от ПМГ „Баба Тонка” – Русе и Съюза на математиците в България – секция Русе. Официални гости на събитието бяха Росица Георгиева – началник на Регионалното управление на образованието в Русе и Диана Миланова – ст.експерт по математика в РУО.

86 четвъртокласници от Русе и региона участваха в тазгодишното издание на Националното математическо състезание за ученици от четвърти клас „Питагор“. То се  проведе с финансовата подкрепа на Фонд „Математика на бъдещето”. За първа година беше връчена и КУПАМАТ – Русе на Съюза на математиците в България. За нея се бориха всички ученици, участвали на проведените от секцията в дунавския град състезания и събрали най-голям брой точки. Това са: Математическо състезание „Паисий Хилендарски”, Коледно математическо състезание, Европейско кенгуру, Пролетни математически състезания и Великденско математическо състезание. С купи бяха удостоени най-добре представилите се от първи до седми клас. Това са:

Име, презиме, фамилия

Училище

Град

Клас

Алекс Вихренов Генчев

СУЕЕ

град Русе

1

Роан Деянов Гочев

ОУ "Иван Вазов"

град Русе

2

Виктория Вихренова Генчева

СУЕЕ

град Русе

3

Преслав Митков Тошев

ОУ "Отец Паисий"

град Русе

4

Мария Ния Хавиер Морено

ПМГ "Баба Тонка"

град Русе

5

Галиана Чавдарова Къснеделчева

ПМГ "Баба Тонка"

град Русе

6

Симеон Венцеславов Неделков

ПМГ "Баба Тонка"

град Русе

7

534 ученици от 1 до 12 клас участваха във Великденското математическо състезание 2018.  Информация за класирането можете да намерите тук. Най-добре представилите се сред тях получиха медали и грамоти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари