Ученици от МГ „Баба Тонка" представиха нов вид биопестицид в Солун

1

На 12.12.2018г. в гр. Солун в Института за био-икономика и агротехнологии на ЦЕРЕИ  се проведе демосъбитие по проект DIY-ACCEL.

Бяха представени 9 стартиращи фирми, подкрепени от ваучер схемата на този проект, по 3 стартиращи фирми от България, Гърция и Сърбия.

От българска страна блестящо се представи VICEM, най-добрата учебна компания за 2018, която беше избрана за финалната проява на проекта DIY-ACCEL "Пилотиране на ускоряването на предприемачеството в Дунав и Йонийско пространство".

Младежите от МГ „Баба Тонка“- Русе представиха иновативната си разработка за нов вид биопестицид щадящ и привличащ пчелите и отблъскващ паразитите.

Проект DIY-ACCEL е финансиран от Дунавския фонд за стратегически проекти (DSPF) с подкрепата на Европейския парламент и градската управа на Виена.

Освен менторските услуги, схемата включва и безплатна подготовка на демовидео на бизнес идеята, изисквано от много акселераторски програми в процеса на кандидатстване, както и участие в демосъбитие пред представители на акселераторски програми с цел да засили младежкото предприемачество.

Изграден е и онлайн инструмент за самооценка, който е в подкрепа на развитието на бизнес идеята на млади предприемачи, както и е събрана информация за условията на различни акселераторски програми.

Демовидео клиповете са достъпни на сайта на проекта

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари