Учени ще изследват разхода на енергия на тролейбусите от градския транспорт в Русе

1
Изследването е било договорено на работна среща между изпълнителния директор на "Общински транспорт - Русе" Александър Георгиев и преподаватели
Изследването е било договорено на работна среща между изпълнителния директор на "Общински транспорт - Русе" Александър Георгиев и преподаватели Снимка: РУ "Ангел Кънчев"

Екип от Русенския университет ще изследва разхода на енергия на тролейбусите от обществения транспорт в крайдунавския град при движението им в реални условия

Това съобщи БТА.

Изследването е било договорено на работна среща между изпълнителния директор на "Общински транспорт - Русе" Александър Георгиев и преподаватели, работещи по националната научна програма "Нисковъглеродна енергия за транспорта и бита".

Проф. Велизара Пенчева и доц. Асен Асенов са запознали Георгиев с целите на националната научна програма и задачите, които изпълнява екипът на Русенския университет, с плановете за бъдещи проекти в областта на водородната мобилност, както и с капацитета на катедрата "Транспорт" за обучение и научни изследвания.

От своя страна, Георгиев е представил общинската фирма, като е декларирал готовност за подпомагане на научните изследвания и за съвместна бъдеща работа.

По време на срещата доц. Иван Белоев и гл. ас. Димитър Грозев са представили работата на мобилната водородна лаборатория "Hydro Lab".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари