Турция спира полетите до още 46 страни

1
Здравното министерство обяви допълнителни мерки
Здравното министерство обяви допълнителни мерки

Турция обяви решение да прекрати полетите от и до още 46 страни по света. С това общият брой на страните, върху които беше наложена забрана за полетите, нарасна на 68.

Сред страните в списъка са европейски, балкански, арабски и африкански държави, пише БНР.

Държавните чиновници поискаха всички, освен тези, необходими за поддържане функционирането на институциите, да бъдат изпратени в административен отпуск.

Междувременно беше обявено, че се затварят фризьорски и салони за красота до второ нареждане. Забранява се провеждането и на пикници и правенето на скара на открито, които са популярни сред турците, както и масовите войнишки изпращания.

Здравното министерство обяви допълнителни мерки. Всички болници, включително и частните и принадлежащи на фондации, от вчера са обявени за пандемични болници, и са задължени да лекуват пациенти с коронавирус. Мярката се отнася за всички лечебни заведения, ако в тях има поне двама специалисти по микробиология, инфекциозни, белодробни или вътрешни заболявания. 

Около 1/3 от 42 000 легла за интензивна грижа в Турция са в частни болници. Също така беше взето решение за спиране на всички планови операции. Изключени от обхвата на мярката са само спешните случаи. Бяха отложени и два изпита, провеждани от образователното министерство.

Общо 9 са жертвите на корона-вируса в Турция, съобщи вчера късно вечерта турският здравен министър Фахреттин Коджа. Общият брой на заболелите в страната до сега достигна 670 души. Новите потвърдени случаи са 311 от общо 3656 тествани за изминалите 24 часа. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари