Цветанов: Всички русенски общини с кметове от ГЕРБ се развиват изключително успешно

0
Тези общини се възползват максимално от европейската солидарност
Тези общини се възползват максимално от европейската солидарност Видео: Русе Медиа

Всички шест от общо осемте общини в област Русе, където управлява ГЕРБ, се развиват изключително успешно, коментира зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

Той пристигна от Букурещ за работна среща с актива на ГЕРБ в региона, която се проведе в зала „Европа“.

Виждате, че тези общини се възползват максимално от европейската солидарност и както можем да констатираме и да кажем на нашите приятели и колеги от БСП, защото аз винаги съм разглеждал депутатите като едни приятели, защото ние трябва да имаме човешки отношения и не трябва да бъдем генератори на това противопоставяне, че когато ГЕРБ управлява, Европа ни чува. Когато ГЕРБ използва и има възможност да реализираме всички тези европейски проекти, го правим благодарение на експертния капацитет, който е изграден във всички общини. Това са общини, които дадоха едно друго развитие на региона, и аз съм убеден, че това ще даде възможност и за много бъдещи инвестиции, които ще позволят на много хора да се реализират тук“, заяви Цветанов пред камерата на Русе Медиа.

По отношение на листата на ГЕРБ за Европейския парламент, тя трябва да е готова на 31 март. В момента все още вървят номинационните събрания, след което резултатите ще бъдат обобщени в Националния предизборен щаб и ще бъдат представени на Изпълнителната комисия.На 7 април ще бъде обявен слогана на ГЕРБ за предстоящата европейска кампания, а на 14 април ще бъде представена платформата на партията на евроизборите.

Цветанов коментира и ветото на президента Румен Радев, наложено върху Изборния кодекс. „Ние ще приемем ветото и ще гласуваме този законодателен пакет, който ние внесохме като народни представители. Просто чакахме ветото на президента, за да можем действително да върнем преференциите, защото имаше много спекулации, много неразбиране и най-важното е, че нямаше абсолютно никакъв повод да се разяснят всички тези действия, които предприехме, а имаше повече възможност да спекулиране и за политическо противопоставяне. Аз мога да кажа, че ГЕРБ никога по никакъв повод не е мислила, нито пък е правила подобни действия за ограничаване на изборни права. Защото Конституцията много ясно е разписана и ние имаме тези изборни права“, каза още Цветанов.

Той припомни, че 15-процентната преференция за пропорционалните листи, въведена през 2007 г., докато именно ГЕРБ са я направили да бъде 7 %.

Цветанов заяви още, че БСП търси „авариен изход“ за завръщане в парламента. „Виждаме, че неформалният лидер в лицето на президента на страната Румен Радев призовава избраният лидер на БСП да прибере цялата парламентарна група в парламента и това, което виждаме днес, е един сериозен опит, за да се намери този авариен изход, за да може БСП все пак да намерят някакъв повод. Защото те вече два пъти излизаха, два пъти се връщаха и никой не разбра кога се върнаха, но всички разбраха кога излязоха. Сега по същия начин всички разбраха за третия опит, но надали ще разберат какъв ще бъде мотивът за връщането отново в парламента, защото парламентаризмът е да можеш да изпълняваш функциите си и като опозиция, защото невинаги можеш да бъдеш управляващ. И най-важното е, че когато има законодателство, когато има различни мнения, ти не трябва да поставяш условия, които да бъдат законодателство „на инат“, каза Цветанов.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари