Цветанов вкара Нинова в кабинета на Иван Костов

0
Цветан Цветанов я провъзгласи за зам.-министър на кабинета на СДС
Цветан Цветанов я провъзгласи за зам.-министър на кабинета на СДС Снимка: БГНЕС

Осмомартенски своеобразен "комплимент" отправи Цветан Цветанов към Корнелия Нинова.

Цветанов я провъзгласи за зам.-министър на кабинета на СДС. Тя е била заместник-министър в кабинета на Иван Костов, провикна се от парламентарната трибуна лидерът на депутатите от ГЕРБ по време на стрелите, които си разменяха БСП и ГЕРБ за двамата си кандидати за шеф на антикорупционната комисия.

Самата Нинова от място в залата направи жест с ръка, символизиращ загуба на разсъдък. Вкарахте Корнелия Нинова в правителството на Костов, възмути се Георги Свиленски, а соцдепутатът Славчо Велков констатира, че Цветанов е демонстрирал "вопиюща политическа неграмотност". Днес допълнихте биографията ми с нови неизвестни факти - от симпатизант, член на СДС, вече и зам.-министър в правителството на Костов, реагира Нинова. Тя се изказа по адрес на Пламен Георгиев, кандидат, издигнат от ГЕРБ и ОП за шеф на Антикорупция, като заключи, че е наясно, че изборът бил предрешен, социалистите не се заблуждавали, но ключовата дума била "доверие".

Не ми е приятно да говорите от името на целия български народ, можете да говорите от името на вашата партия, скочи Тома Биков. И я посъветва да говори само от името на своята партия БСП.

Двете партии се обвиняваха взаимно, че кандидатите им са политически обвързани - единият е бил зам.-министър на правосъдието в кабинета на ГЕРБ, а другият общински съветник и издигнат после на поста на комисията за конфликта на интереси от президента Първанов.

Да бъдете така красива, усмихната и позитивна пък й пожела Лъчезар Иванов от ГЕРБ, като й отправи забележка, че нарекла антикорупционния закон "куц", още преди да започне антикорупционният орган да работи. Правите внушения на кандидата, още не е избран, как градим доверие към институциите и една нова структура, на която цялото общество разчита, възмути се Лъчезар Иванов.

Йордан Цонев от ДПС пък реагира, че парламентарният шеф Цвета Караянчева е трябвало да отправи забележки и към Корнелия Нинова, и към Тома Биков заради спора им. И цитира Конституцията, че народните представители представляват не само избирателите си, но и целия народ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари