Цветанов: Не очаквайте да кажа името на новия здравен министър

0
В Русе стана ясно че, новият министър на здравеопазването няма да бъде лекар
В Русе стана ясно че, новият министър на здравеопазването няма да бъде лекар Снимка: БГНЕС

Новият министър на здравеопазването няма да бъде лекар.

Това коментира в Русе зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.Той заяви, че е благодарен, че с колегите от Обединените патриоти са постигнали пълен консенсус и ще дадат голям кредит на доверие на бъдещия министър на здравеопазването. "Не очаквайте от мен да кажа името, защото това е от компетентността и правомощията на министър-председателя", каза Цветанов.

На въпрос дали финансист би управлявал по-добре Министерството на здравеопазването, Цветанов заяви, че това е така, защото "парите се увеличават ежегодно и смятаме, че подобен подход би бил полезен, за да се избегнат всякакви влияния на определени кръгове в сферата на здравеопазването".

В крайдунавския град Цветанов участва тази вечер в работна среща с представители на структурите на партията от областта, депутати, общински съветници и кметове. Русе ще бъде домакин и на изнесено заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, на която Цветанов е председател.

Той обясни, че ще се разгледа доклада за промените между първо и второ четене в Закона за Министерството на вътрешните работи. По думите му в тях много важен елемент е "Синята карта", която да облекчи квалифицирани кадри от чужбина да бъдат назначавани и да идват в страната ни.

По-късно във вторник ще се състои и съвместно заседание с членовете на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на депутатите на парламента на Румъния.

Цветанов заяви, че тогава заместник-директорът на Гранична полиция ще изнесе презентация, свързана с миграцията, а заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов ще говори за готовността на България за предстоящото европредседателство в сектор "Сигурност".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари