Цвета Караянчева е на посещение в САЩ

0
Председателят на Народното събрание ще договаря отпадане на американските визи за България
Председателят на Народното събрание ще договаря отпадане на американските визи за България Снимка: БНР

Председателят на Народното събрание ще договаря отпадане на американските визи за България при посещението си в Съединените щати.

Цвета Караянчева пристигна във Вашингтон в неделя, а днес започва официалната й програма, съобщава NOVA.

Караянчева ще участва на форум на Световната банка и ще се срещне с шефа на Камарата на представителите Пол Раян. Той е вторият по влияние републиканец след президента Доналд Тръмп.

Снощи председателят на парламента разговаря с хора от българската общност във Вашингтон. В делегацията участва и председателят на комисията по бюджет в парламента Менда Стоянова.

„Смятам да поставя въпроса за американските визи, защото отношенията, които имат България и Америка, са много добри и това предполага, че във визовия режим отношенията трябва да се подобрят в полза за българските граждани. Досега на парламентарно ниво не е поставян въпросът за визите”, заяви Караянчева.

Решението на въпроса с визите лежи донякъде в Конгерса, който е приел закон, според който за да паднат визите за една страна, отказите за тях трябва да са под 3%. За България този процент варира между 9 и 17. Освен за визите, българите във Вашингтон питаха кога ще е готово онлайн гласуването и електронните услуги за български граждани.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари