Трима висши военни подават оставка от ключови постове

1
Това са шефовете на военното разузнаване, на военния университет и на 2-ра механизирана бригада
Това са шефовете на военното разузнаване, на военния университет и на 2-ра механизирана бригада Снимка: БГНЕС

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Пламен Ангелов от длъжността „Директор на служба „Военна информация“, считано от 15.08.2019 г.

Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Предложението за освобождаване е във връзка с подаден рапорт за предсрочно прекратяване на правомощията му на директор на служба „Военна информация“.

Друго предложение на правителството е бригаден генерал Пламен Богданов да бъде освободен от длъжността „Началник на Националния военен университет „Васил Левски“ и от военна служба, считано от 15.08.2019 г. И Богданов е подал рапорт за освобождаване от военна служба. Министерският съвет предлага на длъжността „Началник на Националния военен университет „Васил Левски“ да бъде назначен полковник Иван Маламов, считано от 15.08.2019 г.

Министерският съвет предлага също така Президентът на Република България да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Костадин Кузмов от длъжността „Командир на 2-ра механизирана бригада“ и от военна служба, във връзка същос подаден рапорт за освобождаване от военна служба по условията на чл. 169 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, считано от 15.08.2019 г. Правителството предлага на длъжността „Командир на 2-ра механизирана бригада“ да бъде назначен полковник Стоян Шопов, както и да бъде удостоен с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 15.08.2019 година.

Съгласно друго правителствено решение, полковник Станимир Христов е предложен за назначаване на длъжността „Директор на дирекция „Операции и подготовка“ и за удостояване с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 15.08.2019 година. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари