Това гробищата на "Чародейка" ли са?

0
Непроходимият гъсталак се е превърнал в подходящ хабитат за змии, които с всяка година стават все повече
Непроходимият гъсталак се е превърнал в подходящ хабитат за змии, които с всяка година стават все повече Снимка: Топ новиини

Русенци алармираха Topnovini.bg, че в цели парцели от гробищен парк „Чародейка“ – едни от най-старите, няма прокарани алеи, по които да минат, за да стигнат до гробовете на близките си.

В навечерието на Лазаровден, който отбелязваме днес, традицията повелява роднините на починалите да почетат паметта им и да се погрижат за гробовете им.

Част от жителите на Русе обаче срещат сериозна трудност при това.

На някои от местата, където няма прокарани асфалтови алеи в миналото, в оставеното празно пространство за преминаване хората са отъпкали пътеки, но тъй като растителността около тях не е премахната, те са се изгубили в истинска джунгла от храсти, високи треви, дървета и дори увивни растения, които превземат все повече територия.

На места пътеката е напълно заличена и хората са принудени да газят по гробовете. Не липсват и изпочупени паметници.

"Не навсякъде има достъпни водоизточници и варели за отпадъци. В същото време непроходимият гъсталак се е превърнал в подходящ хабитат за змии, които с всяка година стават все повече. В тревите има и кърлежи, а не са малко и безстопанствените кучета там", жалват се засегнатите като изтъкват, че "дори служители на парка отказват да влизат в тези райони, защото ги е страх от въдещите се влечуги".

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари