Топлофикация Русе ще спре парното в края на април

0
Какви ремонти се очакват през летните месеци
Какви ремонти се очакват през летните месеци Снимка: lex.bg

От Топлофикация Русе оповестиха, че позовавайки се на текущите средносрочни прогнози за температурите през пролетта, планират да започнат поетапно спиране на отоплението на територията на град Русе между 22.04.2019 година и 25.04.2019 година.

Свързахме се с директора на Предприятието инж. Севдалин Желев и му зададохме няколко въпроса, касаещи края на текущия отоплителен сезон и плановете на екипа на Дружеството за ремонтни дейности през летните месеци, информира Дарик.

Каква е равносметката Ви за изминаващия вече отоплителен сезон и кога планирате да спрете топлоподаването?

През изминаващия отоплителен сезон бяха извършени повече продажби на топлинна енергия в сравнение със същия период на предходния. Причината е в по-ниските средномесечни температури. Чувствително увеличение на консумираната топлоенергия се наблюдава при всички категории абонати – битови, бюджетни и стопански.

Радваме се, че не бяха допуснати продължителни спирания поради аварийни ситуации. За щастие благодарение на добрата подготовка на нашите дежурни екипи без изключение авариите се отстраняваха в максимално кратки срокове, поради което неудобството за абонатите не бе продължително. Успяхме да поддържаме през цялото време параметрите на топлопреносната мрежа в нормативно определените граници. Този факт позволи осигуряване на добро качество на топлоподаването.

Наскоро обявихте, че една от основните Ви цели е увеличаване на броя абонати? Има ли развитие в тази посока?

Да, с радост заявявам, че от началото на зимния отоплителен сезон успешно присъединихме 4 нови сгради на територията на гр. Русе към нашата топлопреносна мрежа.

Какви дейности планирате за летните месеци?

За предстоящия летен сезон са предвидени редица мероприятия, касаещи реконструкция и ремонти на топлопреносната мрежа. Усилията ни са насочени главно към намаляване на загубите на топлоносител. Стремежът ни е да създадем условия за повишаване на качеството на предлаганите от нашето Дружество услуги, най-вече в по-студената част от годината. Основна цел за нас е повишаване на стабилността на топлоподаването и значително ограничаване на спиранията за отстраняване на аварии. Планираме да предприемем оптимални организационни действия с цел прекъсването на топлоподаването за най-големите предвидени ремонтни да не надвишава 15 дни за определени участъци от топлопреносната мрежа.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари