Топло и предимно слънчево на Гергьовден

0
В Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от изток-североизток
В Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от изток-североизток

Утре ще бъде предимно слънчево, с висока облачност над западната половина от страната

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и почти тихо. Утре ще бъде предимно слънчево, с висока облачност над западната половина от страната. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология Боряна Маркова.

Около и след обяд над Югозападна България ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са от 5° до 10°, а максималните - между 21° и 26°, по ниски ще останат по морския бряг. В София минималната ще е около 5°, максималната – около 21°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 16-19°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще е около 2-3 бала.

Над планините ще е преобладава слънчево време. Около и след обяд, над масивите от Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 5°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    русенка
    Отново прелетя самолет в същата посока.
  • 2
    1
    русенка
    Честит Гергьовден! Току що в небето над Русе се видяха светлините на прелитащ самолет в посока северозапад - югоизток.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари