Томислав Дончев: Съветвам Румен Радев да внимава с по-силните думи

0
Думите, изречени от силна политическа фигура не изчезват, те циркулират и може да се върнат при теб
Думите, изречени от силна политическа фигура не изчезват, те циркулират и може да се върнат при теб Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев се е превърнал в политик и като такъв ще го посъветвам да внимава с по-силните думи.

Думите, изречени от силна политическа фигура не изчезват, те циркулират и може да се върнат при теб. Такъв коментар даде вицепремиерът Томислав Дончев по повод изказването на държавния глава за мораториума върху лекарствата, съобщава БТВ.

"Той разбира, вече понатрупал опит в този занаят, че е важно управлението на надеждата – но да твърди, че се отнема надеждата, при положение намеренията са точно обратни не знам на какво се дължи", посочи Дончев.

"В една европейска държава няма как нещо да се разпредели непрозрачно – или чрез обществена поръчка или с целева субсидия. Това не е пилеене на пари, както беше при десетилетия", коментира той разпределението от кабинета над 700 млн. лв. по проекти в страната преди дни.  „В неговата реплика беше противопоставянето на видове разходи. Да твърдим, че инвестициите в пътища са лоши, социалните не са. Добрата политика е микс от много политики, нито може само с пътища, нито само със социални или само със самолети”, обясни вицепремиерът.

По думите му дефект от страна на ГЕРБ е недокрай доброто обяснение на мораториума върху новите терапии. Дончев посочи, че доколкото му е известно целта е парите да се управляват по-добре и да има повече шансове за всеки, а не икономия на средства.

Вицепремиерът е категоричен, че вярва на преценката на здравния министър Кирил Ананиев.

"Той който неведнъж каза, че няма да има нито един болен, който да не получи достъп до медикамента от който има нужда", каза той.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари