Томислав Дончев: Имаме драстични случаи на неспазване на закона

0
Много е неприятно да отидеш да си свършиш някаква работа и служителите в администрацията излязат да пият кафе
Много е неприятно да отидеш да си свършиш някаква работа и служителите в администрацията излязат да пият кафе Снимка: БНТ

Преди да се правят политически коментари трябва да изчакаме компетентните органи да се произнесат по сделката за ЧЕЗ.

Трябва да се обясни на всички за тази сделка, не само на депутатите. В аванс мога да кажа само, че се радвам, че родна фирма купува бизнеса на ЧЕЗ в България.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев, който коментира сделката за ЧЕЗ - България. Той говори и по темата за административната реформа.

"Имаме драстични случаи на неспазване на закона. В закона пише, че не е необходим даден документ, а на гишето ти искат. Тайните клиенти ни помагат за взимането на мерки по тази тема. Явно натискът трябва да бъде много по-фокусиран на определени места. Има подобрени, но то не е достатъчно както ми се иска на мен и хората. Все още има проблем с опашките. Аз знам какво дразни хората. Много е неприятно да отидеш да си свършиш някаква работа и служителите в администрацията излязат да пият кафе. Още във вторник съм постановил какви мерки трябва да се вземат по този въпрос", обяви Дончев.

"Държавата трябва да се ангажира с по-голямо публично финансиране. Подобряването на икономическата ситуация обаче не може да бъде само работа на държавата. Това трябва да бъде обществен процес. Българската икономика в този си вид е ударила тавана. Ние сме в плен на ниските разходи. Това не ни позволява да растем по-бързо. За целта ни трябва нов модел. Този процес ще отнеме 5-6 години. Държавата трябва финно да моделира и да инвестира в нови технологии, образование. Корупцията ерозира икономиката. Корупцията подменя усещането за честно състезание, което е водещо в пазарната икономика", разкри Томислав Дончев.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари