Томислав Дончев: Дните на това правителство са преброени

0
Особени шансове за сформиране на кабинет с втори мандат аз не виждам, допълни Дончев.
Особени шансове за сформиране на кабинет с втори мандат аз не виждам, допълни Дончев. Снимка: БНТ

"Сумите, които се твърди, че са изплатени като помощи за бизнеса, не са тези". Това заяви в "Говори сега"  по БНТ Томислав Дончев от ГЕРБ като се аргументира с това, че има разминаване в сумите, посочени от министерството на енергетиката в отговор на въпрос на депутата Делян Добрев.

Помощите за бизнеса категорично бяха недостатъчни като размер и за съжаление, драстично закъснели, подчерта Дончев.

Съдбата на бюджета е абсолютно неизвестна. Гледайки отношенията в коалицията има всички рискове той да не събере достатъчно мнозинство и да не бъде гласувана актуализацията. При всички случаи, липсата на актуализация е лоша новина, обясни Дончев.

Не трябваше да се предприема тази авантюра с пенсиите, смята той.

По-високият размер на пенсиите се покрива с очакване на постъпления от Националния план за устойчивост. Ако допуснем, че това е възможно, през 2023 г. проектите от плана трябва да се изпълняват с пари от бюджета, допълни Дончев. С подобна бюджетна политика аз не знам дали през 2023 г. пенсионерите ще могат да получават пенсии, смята той.

Няма политическа логика да им дадем 12 депутати, категоричен е Дончев.

От тук нататък дните на това правителство са преброени. Ако участващите партии мислят за самосъхранение, животът му трябва да приключи по-бързо, смята той.

Възможен ли е програмен кабинет?

Т. нар. експертни или програмни кабинети много често галят ушите на хората, но практиката обичайно е различна. Основният проблем е кой подкрепя такъв кабинет и кой ще носи отговорност за него. Откъде ще намерим такива политически стерилизирани фигури, заяви Дончев.

За мен, за съжаление, може би се отива към избори, смята той. Особени шансове за сформиране на кабинет с втори мандат аз не виждам, допълни Дончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари