Тома Биков: По-добре да ни критикуват, а не да ни питат "защо умряха толкова много хора"

0
Смятам, че Националният оперативен щаб трябва да бе поздравен за онова, което направи
Смятам, че Националният оперативен щаб трябва да бе поздравен за онова, което направи Видео: БНТ

Смятам, че Националният оперативен щаб трябва да бе поздравен за онова, което направи

Първата наша задача беше българските болници да не се окажат в положението на болниците в други европейски държави, където лекарите бяха поставени пред избора кого да лекуват и кой да умре.  В този смисъл ние се справихме през тези два месеца и половина.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод действията на държавата за справяне с епидемията от COVID-19.

"Смятам, че Националният оперативен щаб трябва да бе поздравен за онова, което направи в онази ситуация. Много е лесно да се коментира сега, но в онзи момент нямаше очевидни решения. Решението на правителството и на Националния оперативен щаб да поставят живота на първо място беше правилното решение. По-добре да ни критикуват сега за мерките, отколкото да ни питат "защо умряха толкова много хора", "защо се стигна до тази трагедия", както в други държави", заяви Биков.

Темата с коронавируса по никакъв начин не беше в помощ на управлението. Преди пандемията прогнозите за развитието на икономиката ни бяха много добри. Сега задачата е да омекотим удара, да помогнем на тези, които са в нужда и да подпомогнем тези, които ще бъдат двигател на излизането от кризата, посочи депутатът от ГЕРБ.

По думите му с подписката за "народен вот на недоверие" БСП излиза извън темата на деня. "Ако кабинетът подаде оставка, какво се случва – влизаме в ситуация на безвластие, при която едва ли икономическата криза ще премине по-леко, отколкото в рамките на институциите", подчерта Тома Биков.

"Лечение ли ще бъде за икономиката предизвикването на политическа криза? Дали резултатите на тази политическа криза няма да бъдат връщане на позициите на тези, които стояха извън закона? Това се цели", заяви депутатът от ГЕРБ визирайки издирвания бизнесмен Васил Божков, на когото са повдигнати 18 обвинения за различни престъпления.

"Държавата би трябвало да има ангажимент да ограничава едрия бизнес, защото у него има инстинкт да прекрачва всякакви граници. Държавата трябва да постави границите, за да живеят добре хората у нас, които работят, хората, които не са в Дубай", каза още Тома Биков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари