Тома Биков: Надминахме и себе си

1
ГЕРБ имала загуби само с грешните кандидати
ГЕРБ имала загуби само с грешните кандидати Снимка: БГНЕС / Архив

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков отчете в анализа си пред БНТ, че партията му е спечелила както спрямо показаните резултати на местния вот от 2015-а година, така и сравнено с получените гласове от опонентите им.

Биков обясни, че на тези кметски избори управляващите са получили 140 общини, а през 2015-а са имали 130. Загубите в част от областните градове той обясни с това, че явно там ГЕРБ са заложили на грешни кандидати.

Дори и в градовете, където ГЕРБ губела в битката за кмет, на ниво общински съвет партията се представила добре, обясни още политикът.

Колкото до това на какво се дължи все пак отливът на политическо доверие, отразен в намаляване на общия брой гласове за ГЕРБ и в София, Биков обясни, че това е нормално, тъй като столицата се управлява вече 10 години от един кмет и нямало нищо неестествено в това Фандъкова да отиде на балотаж. Той заяви, че след същия период на управление, бившият кмет на София Стефан Софиянски бил подал оставка, тъй като най-големият град в страната бил заринат с боклуци.

Депутатът обясни още, че избирателите с гласа си са казали това, че ако човек иска да се занимава с активна политика, то той трябва да се подлага и на лишения.

“Не може да се държи неприлично в гарда, в който живее. Визирам градове, в които имаме тежки загуби и те според мен са породени от една самонадеяност и неприлично държание.”, обясни още Биков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари