The Times: Частен лекар е спечелил 2,5 милиона лири от тестове за коронавирус

0
Д-р Марк Али е продал повече от 6 600 комплекта за тестове за коронавирус за 375 паунда всеки на хората, които се страхуват, че са болни
Д-р Марк Али е продал повече от 6 600 комплекта за тестове за коронавирус за 375 паунда всеки на хората, които се страхуват, че са болни

Частен лекар е спечелил 2,5 милиона британски лири за една седмица от хиляди хора от Великобритания, които отчаяно искат да разберат дали са се заразили с коронавирус, пише британският вестник The Times, цитиран от агенция "Фокус".

Д-р Марк Али, 56-годишен кардиолог, е продал повече от 6 600 комплекта за тестове за коронавирус за 375 паунда всеки на хората, които се страхуват, че са болни. Цената е повече от три пъти по-висока, отколкото доставчикът му иска от хората за същите тестове.

Той предлага тестовете чрез своята компания Private Harley Street Clinic Limited, която въпреки името си е базирана в неговия апартамент в северната част на Лондон, далеч от известната медицинска улица. През последните няколко дни фирмата е наела служители, за да поемат телефонните обаждания

Разследване на вестника установи, че „клиниката“ действа като маркетинг фронт за тестовата операция на коронавирус, която продава комплектите на завишени цени и предава подробности за клиента на посредник в Barnsley.

Работата по анализа на пробите всъщност се извършва от Randox Laboratories, голяма компания за клинична диагностика в Крумлин, Северна Ирландия, която бързо натрупа капитал от производството на собствени тестови комплекти. Това са комплектите, които Али използва.

Randox предлага един и същ тестов комплект и услуга за анализ директно на пациенти за 120 лири - по-малко от една трета от цената, начислена от лекаря. Ефикасността на теста все още не е призната от Националната здравна система на Великобритания.

Въпреки прекомерното увеличение на цената, лекарят каза на репортер на вестника, че бизнесът процъфтява.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари