Температурите в петък - до 16 градуса

0
Максималните температури ще са между 11° и 16°.
Максималните температури ще са между 11° и 16°.

Утре преди обяд ще е предимно слънчево

През нощта над северозападната половина от страната ще е ясно, а над останалите райони облачността ще е значителна. Утре преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд от юг облачността отново ще се увеличи и вплътни, и привечер на отделни места в Рило-Родопската област ще превали дъжд. Вятърът от запад-северозапад ще отслабва и до вечерта ще е слаб до умерен. Ще остане хладно с минимални температури между 0° и 5°, в отделни котловинни полета и малко под нулата и на отделни места там ще има условия за слани.

Максималните температури ще са между 11° и 16°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане почти без съществена промяна. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд от юг облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 11-14°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд над Рило-Родопската област по-често значителна. Привечер на отделни места ще превали дъжд, по високите части - сняг. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър, който през деня ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

През нощта срещу събота заоблачаването ще обхване цялата страна и до сутринта на места в Западна България ще превали слаб дъжд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари