Температурите ще се понижат по-осезаемо в понеделник вечерта

1
Живакът ще падне до минус 10 градуса
Живакът ще падне до минус 10 градуса

С развитието на пореден средиземноморски циклон, преминаващ южно от страната, почивните дни ще са облачни с валежи от дъжд и сняг.

В събота започналите валежи от дъжд ще продължат с по-значителни количества в източната половина на страната, предава NOVA. В първата половина на деня ще превали и мокър сняг в крайния северозапад и на места в Добруджа. Заради температурите, колебаещи се около нулата, има риск от заледявания. Следобед, в най-топлата част на денонощието, термометрите ще показват от 3-4 градуса в Северозапада докъм 9-10 градуса.

В планините съботата ще е облачна с понижена видимост. Валежи от сняг - над 1 200-1 300 метра надморско равнище. Температурите следобед ще са между минус 2 и плюс 3 градуса.

След временно спиране валежите ще започнат отново в неделя, като в хода на деня ще обхванат почти цялата страна без крайбрежието. В равнинната част на страната ще вали предимно дъжд, макар че в отделни области на запад температурите ще позволят мокър сняг.

В понеделник ще вали почти през целия ден - в ниското дъжд, а в планините на запад - сняг. Температурите ще се понижат по-осезаемо вечерта и във вторник валежите от дъжд от запад на изток ще преминават в сняг с по-значителни количества в Северна и Западна България.

В средата на седмицата валежите ще спрат навсякъде с тенденция да се покаже слънцето. Ще остане студено със сутрешни температури до минус 8-минус 10 градуса в традиционно студените региони в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари