Температурите падат до минус 15 градуса през новата седмица

1
Термометрите ще са най-ледени там, където облаците са минимални
Термометрите ще са най-ледени там, където облаците са минимални Видео: NOVA

Почивните дни ще преминат под знака на истинската бяла зима.

Преминалият студен атмосферен фронт свали температурите, а в началото на следващата седмица предстоят най-студените дни на януари.

В събота сутринта ще посрещнем изгрева с разкъсана облачност или дори ясно време почти в цялата равнинна част на страната, предава NOVA. В хода на деня обаче облачността ще се увеличава. На много места в Западна и Централна, и в отделни райони на Източна България ще превали сняг. Снеговалежите ще са по-интензивни в планините и около тях. Ще продължи да духа леден вятър от Северозапад, с който температурите ще останат ниски. В най-топлата част на денонощието термометрите ще се колебаят около нулата - между минус 3 и плюс 2 градуса.

В сила е жълт код за опасно силен вятър със скорост до 60-70 км/ч. А в 4 области на Западна България - София, София-област, Перник и Кюстендил предупреждението е за отрицателни температури през целия ден.

По планините ще вали сняг – по-значителни количества се очакват в Стара планина. В комбинация с вятъра ще има предпоставки за навявания и преспи. Вятърът ще е бурен и студен със силни пориви по високите и открити места. Дневни температури – между минус 9 и минус 16 градуса.

След временно спиране на валежите, в неделя отново ще превали сняг в планините, около тях и на места в Дунавската равнина. Остава ветровито с мощни пориви в западната половина на страната. С леки колебания сутрешните температури ще са до минус 7 – минус 8 градуса, а дневните ще се движат около нулата.

В първите дни на следващата седмица нахлуването на студен въздух ще продължи и температурите ще паднат още. В понеделник, след слаби снеговалежи в западните и централните райони до обяд, следобед облачността ще започне да се разкъсва. През нощта и рано сутринта във вторник студът ще достигне своята кулминация с температури около и под минус 15 градуса в традиционно студените места в Западна България. Термометрите ще са най-ледени там, където облаците са минимални. След това, до края на седмицата обилни и продължителни снеговалежи не се очакват. Около средата на периода вятърът постепенно ще отслабне, а към края на работната седмица и температурите ще се повишат до по-поносими дневни стойности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари