Температури до 26 градуса в петък

1
В Източна България ще има ниска слоеста облачност или мъгла
В Източна България ще има ниска слоеста облачност или мъгла

През нощта ще е почти тихо.

В Източна България ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще са между 7° и 12°, по морския бряг до 15°.

Такава е прогнозата за времето според Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Георги Цеков.

През деня по-значителна ще е облачността над източната половина на страната, където на много места до обяд видимостта ще е намалена. Само на отделни места слабо ще превали. В Западна България ще има повече слънчеви часове. Ще се появи слаб северен вятър.

Максималните температури ще са от 15-16° на места в североизточните, до 25-26° в крайните югозападни райони.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в сутрешните часове, когато на места ще има и мъгла. Слаби валежи ще има само на отделни места. Ще духа слаб северен вятър. Максималните температури ще са 18-20°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, когато на отделни места слабо ще превали. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 8°.

В събота облачността ще е предимно значителна. На места в страната ще има превалявания. Вятърът временно ще се обърне от северозапад, в Източна България – от север, ще бъде слаб до умерен. Дневните температури ще са между 16° и 21°, минимални - предимно между 7° и 12°. В неделя и понеделник над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, в Западна и Централна България са възможни значителни количества. Температурите ще се понижат и в понеделник максималните ще са между 13° и 18°. С временното рязко понижение на температурите през нощта срещу понеделник в планините в Западна България над 800-1000 метра ще превали сняг.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за октомври, но вечерта ще започне да се повишава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари