Телетол: Готови сме да демонстрираме продукта си

0
Предлагаме демонстрация да бъде направена на 16 юли, от 11:00 часа
Предлагаме демонстрация да бъде направена на 16 юли, от 11:00 часа

"Готови сме да представим продукт, който е технически съвместим със системата на електронното таксуване т.е. за електронната винетка. Готови сме да го демонстрираме във всеки ден на следващата седмица, като предлагаме демонстрация да бъде направена на 16 юли, от 11:00 часа."

Това заяви "Телетол" във връзка с вчерашно изказване на регионалния министър Петя Аврамова.

Припомняме, че министърът заяви следното: "Три са фирмите които имат договор с Агенция "Пътна инфраструктура" – "Интелигентни трафик системи", "Телетол" и "Конкорд смарт инфраструктура". Това са трите фирми, които имат договор за събиране на пътни такси на база изминато разстояние, пише Actualno. На "Телетол" договорът беше прекратен само в частта винетка".

От "Телетол" са категорични, че могат да демонстрират продукта си, макар АПИ да не е предоставила достъп до електронната система за винетката."Системата на "Телетол" е завършена и функционираща още от началото на месец март 2019, от когато и ние имаме готовност да я представим и да започнем работа, но до момента Агенция "Пътна Инфраструктура" отказа да присъства на определената дата за представяне на софтуера на "Телетол", казват от фирмата и прилагат писмо-отговор от АПИ.

От писмото личи, че става въпрос за периода 04. - 07.06.2019, като то е подписано от председателя на УС на АПИ Георги Терзийски, но в него пише, че всъщност експертите, които отговарят за системата, имали служебни ангажименти в тези дни и трябва да се договори нова дата за провеждане на теста.

От "Тетол" завършат по адрес на Аврамова със следното: "Във връзка с изразеното от Вас виждане, че “казусът с Телетол е по-скоро технически", бихме искали да ви уведомим, че според Главния прокурор, "казусът е по-скоро криминален", като са категорични, че от АПИ не спазват закона.

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари