Тази вечер научих, че преглед в спешния център струва 10 лева!

6
Платихме си като поп, независимо че имаме здравни осигуровки
Платихме си като поп, независимо че имаме здравни осигуровки

Ходене по мъките за преглед в спешен кабинет в УМБАЛ „Бургас”, за който ти искат 10 лева.

Тази история разказа във Фейсбук Кръстьо Пеев, който пусна и клип с перипетиите, докато вкара болната си баба в лекарския кабинет в събота вечер. 

„Научих, че преглед в спешния център в МБАЛ "Бургас" струва 10 лева! След като ни разкарваха през две регистратури, ни пратиха да чакаме пред някакъв кабинет, но първо трябваше да платим, защото личният лекар на здравноосигурената ми баба, нямал договор с тази болница! Интересно е какво става, ако трябва да се правят изследвания, снимки ....Най-вероятно ще плащаме щом няма договор”, написа Пеев. 

Той обяснява, че преди да заснеме клипа се опитал да проведе диалог и с двете регистратури, но от там му обяснили,  че в спешен център се влиза директно, само ако те докара линейка.

„В крайна сметка предложиха да ми върнат парите, което категорично отказах! Проблемът не е за парите, а за една излишна и паразитна здравна система, която очевидно не работи!!!”, гневи се Пеев.

„Обадиха ми се много обидени лекари, но аз им обясних, че моята публикация не е срещу тях, а заради ужасната здравна система”, коментира пред TrafficNews.bg Кръстьо, който е благодарен, че все пак баба му вече е добре след всички перипетии.

От УМБАЛ "Бургас" реагираха на случая с позиция, в която се заканват да дадат на съд Пеев.

"Това е поредният агресивен пациент, който освен права има и задължения. В болницата всичко му е било обяснено и разяснено. Още в понеделник ще информираме полицията и прокуратурата за квалификацията "изроди" в клипа и че е крайно време всеки да разбере кой му е личният лекар и с кого има договор в извънработно време", гласи съобщението от здравното заведение.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари