Тази кочинка няма да издържи – клати се пред очите ни

0
Христо Иванов: Трябва да се готвим за избори
Христо Иванов: Трябва да се готвим за избори

В следващите две години ще имаме три избора – вече насрочените европейски, ще имаме местни избори, но съм сигурен, че ще имаме и предсрочни парламентарни избори.

Кога – не се наемам да кажа, но тази кочинка няма да издържи – клати се пред очите ни, така че трябва да се готвим за трите вида избори като за един.

Това прогнозира днес Христо Иванов, председател на „Движение Да България“ по време на Първата национална конференция на формацията.

Под въпрос е принадлежността ни към ЕС и НАТО, смятат от партията. Сред задачите, които Христо Иванов открои, е подготовката на стратегията за явяването на местните избори. Работна група ще изработи регламент за излъчването на представители в местната власт.

Предстои той да бъде представен по време на семинар. Като важна задача пред участниците в конференцията Иванов открои продължаването на изграждането на „Демократична България“. „Предстои ни съвместна подготовка за явяване на избори, предстои ни изработване и подписване на коалиционно споразумение. Предстои ни да създадем динамичен модел за взаимодействие по места“, каза той и добави, че консолидацията на дясното е възможна само когато бъде дадена ясна оценка за управлението на триумвирата ГЕРБ – БСП- ДПС.

Иванов настоя за диалог с бизнеса и активните хора, за да се изработи конкретна визия за перспективата на страната. Ясна програма, която, освен визия, да включва и демонтаж на ключовите елементи на съществуващия модел. Основното в тази програма е качеството на живот в България. Според него това, което правителствената пропаганда представя за стабилност, е „опасно мъртво вълнение“.

Председателят на „Да България“ беше категоричен, че освен проблемите в правосъдието, здравеопазването, образованието има и криза на българското семейство и липса на всякаква държавна политика в негова подкрепа. Последици са демографската катастрофа и общия културен срив. Иванов подчерта, че освен криза в семейството има криза и на човещината на площад Народно събрание, имайки предвид отношението към майките на деца с увреждания.

„Говоря за онези майки, които търсят от държавата перспектива за това как да продължават усилието си да носят своя тежък кръст. Ако нашето общество не може да им предложи перспектива – всуе всичко останало. Аз не очаквах, че Бойко Борисов ще си позволи да говори за тези жени по този начин – да му се махнат от главата. Това е изключително срамно в човешки план и аз се надявам, че той ще намери начин да им се извини“, заяви Иванов.

По думите му, освен личния елемент, Борисов говори от името на държавата. „Това е отношението на държавата към тези жени. Това е отношенито на държавата към всички слаби хора в тази страна. Ако не успеем да преодолеем тази криза на човещината – всичко друго ще бъде всуе“, заяви Христо Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари