Търся бяло обезпаразитено коте за храна на змия!

1
Обяви в нета подлъгват собствениците на домашни любимци
Обяви в нета подлъгват собствениците на домашни любимци

Поредната обява, в която се търси коте за храна на змия, шокира интернет потребителите.

Обявата е публикувана преди седмица в популярен сайт, като в нея се е търсело малко бяло коте, което да е ваксинирано, пише Монитор. „Бяло, за да изглежда като мишка, и малко, за да може змията да го изяде, без да се съпротивлява."

Нахалството на подателя на обявата стигало и по-далече, защото искал жертвата да е обезпаризитена, за да не й стане нещо на змията му.

Оказва се, че след като преди няколко години бяха разобличени собственици на змии, които ги хранят с бездомни и беззащитни животинки, предложени за осиновяване, появата на такива обяви секна. Сега отново се е появил автор на подобна обява, който оставил телефон за връзка, проследен от доброволци природозащитници, коментира Светла Димитрова от „Анимал хоуп България“ - Варна. Оказало се, че телефонът ги отвел до... военно поделение в Карлово. И нишката се скъсала, защото няма как защитниците на животните да разследват във военен обект.

„Това са болни мозъци, които нямат нищо общо с човешкото“, обясняват потребители във форума на сайта на „Анимал хоуп“. Във Варна също имали информация за подобен изверг, който храни змиите си с котета, представящ се като Весо Зеления. Все още прикрива следите си, но ще го открием и разобличим, категорични са доброволците от организацията.

„Когато подарявате котенцата си, добре е да знаете, че има голяма вероятност да ги вземе някой който отглежда змия или крокодил и им търси безплатна храна“, предупреждават защитниците на животните в нета. Те припомнят, че хората, които досега са хванати да хранят с котки и кучета змиите си, не будят подозрение, представят се добре и имат вид на нормални хора.

Специалистите съветват всеки с коте или куче, което се дава за осиновяване, да го направи срещу скромна сума. “Давайте ги за 20-30 лева и така хем няма да са без пари, хем ще са прекалено скъпи за храна на влечугите”, обясниха те. Търсенето на малки животинки за храна на влечуги у нас не е прецедент.

Преди време гръмна скандал с млад мъж представящ се като Евгени Аспидов, който „осиновяваше“ животни, за да храни с тях змиите си. Оказа се, че по професия е компютърен специалист и отглежда в дома си боа удушвач, тигров питон и чифт гърмящи змии. Той осиновявал не само котета и кучета, но и зайчета, хамстери и птици срещу обещание за добри грижи и любов, след което правел от тях разнообразна храна за змиите си. Щом обаче беше разобличен в мрежата, той изчезна.

От „Анимал хоуп“ във Варна коментираха също, че битката с такива хора е много трудна. Звената към полицията, които трябва да работят по разследването на престъпления срещу животните, са в повечето случаи неефективни. Това е допълнителна работа за тях, а хората, които са включени в звената, са там, защото обичат животните. Но това не е основната им работа, а допълнителна. Освен това не са обучени и оттам идва неефективността. Досега във Варна има само един ефективно осъден и няколко условни присъди.

„В повечето случаи полицията иска да им поднесем наготово всички събрани данни по даден случай, за да започнат производство. При други имаме пълно неглижиране на проблема. Трети, който има нелегален развъдник и фирма за превоз на животни, които често краде по време на транспортирането им и след това продава като собствени, също се разминава с наказанието. Подобни престъпления се неглижират или минават с административни наказания за дребно хулиганство“, жалват се защитниците на животните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Източник: МОНИТОР

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Джеймс Бонд в Несебър:
– Кафе. Дълго кафе.
– Три лева. Двадесет и три лева.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари