Танцьорите от "Найден Киров" заминават на Международен фестивал в Беларус

0

Знаме с герба на Община Русе връчи днес кметът Пламен Стоилов на Фолклорен Танцов Театър „Найден Киров“.

Поводът за подаръка е предстоящото участие на ансамбъла в Международния фолклорен фестивалВенец на дружбата“ в Беларус. „Пожелавам този флаг да ви носи късмет, да се окичите с лаври и много, много успехи. Развявайте знамето на Община Русе при всичките си участия извън България.“, каза кметът Пламен Стоилов на младежите от танцовия театър и техните хореографи Богдан Донев и Мониела Добрева, които гостуваха в Общината.

Концертният състав на Фолклорен Танцов Театър „Найден Киров“ ще отпътува за Беларус на 30-и юни. Самият фестивал стартира на 2-ри юли. Участие в него ще вземат състави от Беларус, България, Румъния, Русия, Германия и др. Мотото на тазгодишното, XXII-о, издание на фестивала е приятелството. Всяка една от групите-участнички трябва да се включи и в конкурс за изработването на венец, който да олицетворява традициите и спецификите на фолклора на съответната страна. Като представители на държавата, станала популярна с розовите си масиви и българското розово масло, Фолклорен Танцов Театър „Найден Киров“ ще покажа венец от български рози, обясни Мониела Добрева.

В края на срещата кметът Пламен Стоилов връчи на ръководителя на ФТТ „Найден Киров“ Богдан Донев златната значка на Община Русе за усилията, които полага състава да бъде сред първите и най-добри фолклорни формации в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари