Танцьорите на "Найден Киров" се завърнаха от Международен фестивал в Беларус

0
Танцьорите на "Найден Киров" се завърнаха от Международен фестивал в Беларус

Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ се завърна от участие в Международния фолклорен фестивал „Венец на дружбата“, който се проведе в началото на месец юли в гр. Бобруиск, Беларус. Участие във фестивала са взели повече от 800 участника от 18 държави, сред които Гана, Швеция, Венецуела, Молдова, Израел, Холандия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Русия, Сърбия.

Русенският състав е впечатлен от добрата организация на форума и топлото посрещане. Откриването на фолклорния фестивал е направено в зала, наречена „Леден дворец“. Там „Найден Киров“ са изпълнили танца „Хоро в София“, който е приет от публиката с голям възторг и бурни аплодисменти. Русенци са показали красотата на българските танци и по време на честванията, посветени на 70 години от освобождението на Беларус, които съвпадат с фолклорния фестивал „Венец на дружбата“. Празникът се е провел на площад „Ленин“, където всички 24 групи-участнички във фестивала, са изнесли специална програма.

Танцьорите от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ са разговаряли и с кмета на гр. Бобруиск, от когото са разбрали, че бюджета на фестивала „Венец на дружбата“ възлиза на сумата от 500 000 $.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари