СЗО: Хората на възраст 20, 30 и 40 години разпространяват коронавируса

2
Мнозина не знаят, че са заразени
Мнозина не знаят, че са заразени

Световната здравна организация заяви във вторник, че новият коронавирус се разпространява най-вече от хора на 20-, 30- и 40-годишна възраст, много от които не осъзнават, че са заразени и представляват опасност за уязвимите групи.

Официални лица от СЗО посочиха, че този месец делът на по-младите сред заразените се е увеличил в световен мащаб, излагайки на риск уязвими групи от населението по света, включително възрастни и болни в гъсто населени райони със слаби здравни услуги.

Епидемията се променя“, заяви на виртуален брифинг регионалният директор на Западния Тихоокеански регион на СЗО, Такеши Касаи. „Хората на 20, 30 и 40 години все повече стават разпространители на вируса. Мнозина не знаят, че са заразени. "

Влиянието на нови случаи накара някои държави да наложат отново ограничения, докато компаниите се надпреварват да намерят ваксина срещу вируса, който срива икономиката и вече уби над 770 000 души, зарази близо 22 милиона, съобщава Ройтерс.

„Това, което наблюдаваме, не е просто възраждане. Вярваме, че това е сигнал, че сме влезли в нова фаза на пандемия в Азиатско-Тихоокеанския регион “, каза Касай. Въпреки че се наблюдават мутации, СЗО все още намира вируса за "относително стабилен", каза Касай.

СЗО също напомни на производителите на лекарства да следват всички необходими стъпки за изследване и развитие при създаването на ваксина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари