Супермаркет ще предлага ваксиниране на място

1
В магазина ще отвори аптека, където собственият му персонал ще имунизира с ваксината на приоритетни групи
В магазина ще отвори аптека, където собственият му персонал ще имунизира с ваксината на приоритетни групи

В магазина ще отвори аптека, където собственият му персонал ще имунизира с ваксината на приоритетни групи

Британският супермаркет Asda ще стане първата верига, която ще предлага на обществеността ваксините Covid-19 на Pfizer- BioNTech от 25 януари, след като е избрана от здравните власти в Англия, съобщава вестник Mirror, предава DarikNews.

Магазин в Бирмингам ще отвори аптека, където собственият му персонал ще имунизира с ваксината на приоритетни групи, определени от здравните власти (NHS).

Невероятно се гордеем, че предоставяме тази услуга и се радваме да направим всичко възможно, за да помогнем на NHS и правителството да ускорят прилагането на програмата за ваксинация“, каза шефът на Asda Роджър Бърнли.

Той увери, че компанията разполага с „обширна логистична мрежа в цялата страна, която може да подпомогне съхранението и разпространението на ваксината“.

Asda съобщи, че нейният магазин в Бирмингам ще бъде обновен, за да се освободи място за центъра за ваксинации, който ще работи от осем сутринта до осем вечерта седем дни в седмицата, с капацитет за прилагане на 250 инжекции дневно.

Магазинът е одобрен за ваксината Pfizer-BioNTech, но Asda е предложила на NHS England пълно използване на своите 238 аптеки, както и на своите квалифицирани фармацевти, за да подпомогне стартирането на имунизацията и с разработената от университета в Оксфорд и от AstraZeneca ваксина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари