Студенти окупираха сградата на общината в Благоевград

0
Протестиращите не пускат хора да влизат или излизат от сградата
Протестиращите не пускат хора да влизат или излизат от сградата Видео: bTV

Протестиращите не пускат хора да влизат или излизат от сградата.

Преди това те блокираха за трети път пешеходната пътека в града, където вчера беше убито 19-годишно момиче, предава bTV.

Протестиращите не пускат хора да влизат или излизат от сградата. Наложи се кметът Атанас Камбитов да слезе при тях, за да разговарят.

Той поясни, че кръгово кръстовище на това място не може да се изгради. Съгласи се обаче, че може да се сложи светофарна уредба, която да не е постоянна, но да е с натискане на бутон за преминаване от пешеходец.

Той допълни, че при това положение ще има друг проблем, но, ако това е решение, ще го направят. Каза още, че ще сложат и шумяща маркировка, но всичко това са „са палиативни мерки, ако ние не спазваме правилата на движение”.

Студентите настояват да се вземат спешни мерки за обезопасяване на района около студентските общежития. Искат срещу всяко общежитие да има пешеходна пътека, защото там живеят 800 студенти. В района се паркира неправилно,  кара се с висока скорост, а студентите трябва да вървят по пътното платно.

19-годишното момиче загина, след като беше ударено от камион на пешеходна пътека в Благоевград вчера. Инцидентът стана минути преди 9 ч. на кръстовището на улиците „Славянска” и „Дойран”. 20-тонният камион, натоварен с пясък, е управляван от 53-годишен водач.

Източник: btvnovinite.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари