Студено време и натоварен трафик в цялата страна

2
Очакват се и снеговалежи, за които снегорините са разпределени в готовност
Очакват се и снеговалежи, за които снегорините са разпределени в готовност

МВР ще следи за нарушения на скоростта

След дългата ваканция, днес трафикът в цялата страна ще бъде натоварен. Очакват се и снеговалежи, за които снегорините са разпределени в готовност. На магистралите и по главните пътища ще има засилено полицейско присъствие.

Ще се следи най-вече за нарушения на скоростта и за шофиране след употреба на алкохол. На нетърпеливите да се приберат преди другите, от МВР напомнят, че глобата за шофирaне в аварийната лента е 1000 лева при първо нарушение и отнемане на шофьорската книжка за три месеца, предава NOVA.

Предвид и застудяването и очаквания сняг, на всички ни обещават навременни мерки за облекчаване на трафика.

Особено тежко се очертава преминаването през граничните пунктове. 

Заради очаквания обилен снеговалеж, Гърция забранява преминаването на автомобили с тегло над тон и половина през пунктове "Кулата", "Илинден" и "Петко Войвода".

Пътните полицаи с извънредни дежурства. Очаква се трафикът да бъде изключително натоварен. Прогнозата е за рязко застудяване, силен вятър и снеговалежи. Предупрежденията са за поледици.

Заради очаквания обилен снеговалеж, Гърция затваря границите си с България за автомобили с тегло над тон и половина.

Сериозен трафик се очаква днес според пътните полицаи. Днес е последният ден от ваканцията на учениците, а в Гърция е наложена забрана за движението на камиони над 1.5 тона. От нашата Гранична полиция обаче съобщи, че до 18 часа днес ще бъдат пропускани автомобили с товароносимост над 1.5 тона през ГКПП Кулата-Промахон, ГКПП Капитан Петко Войвода-Орменион, ГКПП Илинден - Ексохи и ГКПП Маказа - Нимфея.

Причина за натоварения трафик са и многото румънци, които са посрещнали Нова година в България. Днес се очаква те да тръгнат към родината си.

Освен пътни полицаи, на пътя контрол ще извършват и екипи на жандармерията. „Предполагаме, че ще се образуват колони от автомоболи, най-вече на Благоевград и по АМ „Тракия”. Навсякъде имаме допълнителни екипи на пътна полиция, които ще предотвратяват образуването на задръствания и струпвания. Навсякъде ще се следи за употреба на алкохол и за неправилното изпреварване”, каза инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция”.

Ако движението стане твърде натоварено, от „Пътна полиция” са решили да ограничат движението на тирове по шосетата у нас.

Времето в Гърция изглежда сравнително спокойно, но властите очакват времето в южната ни съседка да създаде притеснения по пътищата. Затворени са всички граници с Гърция. Границата за автобуси ще бъдат отворени утре в полунощ, но зависи от решението на гръцките власти и от атмосферните условия.

Полицаите следят стриктно за спазването на забраната. Днес, на няколко пъти шофьори опитваха да тръгнат и да прескочат полицията, но патрулка настигаше камионите и ги връщаше на паркинга на „Кулата”.

Няма все още опашки от българска страна от тежкотоварни камиони. Очакванията за тежък трафик от леки автомобили от Гърция към България не е все факт, но в близките часове ще се затрудни движението по границата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари