Студено, ветровито и дъждовно време в четвъртък

0
Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - между 12° и 17°
Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - между 12° и 17°

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време

На много места, главно в Западна България, ще има валежи от дъжд. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - между 12° и 17°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца, е прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще бъде облачно, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 16°-18°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.

Над планините ще бъде облачно, по билата и мъгливо. На много места, главно в масивите от западната половина от страната ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра - около 3°.

През следващите дни до края на седмицата времето ще бъде предимно облачно. Ще има и валежи, по-често, на повече места и повече по количество - в западната половина от страната, но през почивните дни и в източните райони са възможни значителни количества. Вятърът ще е най-често умерен, в Северна България и източните райони временно силен, от източната четвърт. Минималните температури ще се повишат, дневните ще се понижат; денонощният ход на температурата ще е малък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари