Студ сковава България

0
Началото на почивните дни ще е най-студено тази седмица
Началото на почивните дни ще е най-студено тази седмица Снимка: Dunavmost

В Русе снежната покривка тази сутрин е 19 см, а температурата е минус 3 градуса.

Най-студено е времето в Разград, където термометрите сочат минус 7 градуса.

Днес до обяд снеговалежите постепенно ще спират така, както започнаха - от север на юг. Ще остане силният вятър, който в Североизточна България ще духа със скорости между 40 и 70 километра в час.

Ще е студено в цялата страна. Сутринта температурите ще са навсякъде около и под нулата. Между минус 5 - минус 7 градуса в Североизточна България, където има условия за поледици и образуване на снежни преспи. Почти в цялата страна е в сила жълт код за опасно ниски температури. На изток студът ще е придружен със силен вятър.

В хода на деня също ще е студено. В Северна България дневната температура ще е около минус 3 градуса, а на юг и по Черноморието - около нулата. Изключение от студа в страната ще е югозападна България с температура до 5-6 градуса.

Началото на почивните дни ще е най-студено тази седмица. Очакваме температури сутринта и вечерта до минус 10 - минус 11 градуса. Уикендът ще е без валежи, но студен. Облачността ще се разкъсва, особено в западната половина на страната. По-значителна облачност ще се запази на изток. Постепенно очакваме затопляне в началото на нова седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари