Стана ясна причината за смъртта на 17-годишната ученичка

0
Първата версия бе, че е починала вследствие на употребата на алкохол
Първата версия бе, че е починала вследствие на употребата на алкохол

Остра вирусна инфекция, преминала в скоротечна пневмония и последвал мозъчен оток са причината за смъртта на 17-годишната девойка от Церово.

Това установи приключилата преди малко аутопсия на трупа на Кадифка Топалова, която издъхна внезапно вчера пред очите на приятеля си в кафенето в селото Церово, съобщава struma.bg.

Лекарите направили проба за наличие на алкохол, но такъв не е установен. Момичето е имало оплаквания от няколко дни, но пневмонията не била установена. Вчера тя получила гърч, глътнала си езика, паднала в несвяст и до пристигането на екипите на Спешна помощ, издъхнала. Според аутопсията пневмонията нанесла поражения на белия и дроб, които предизвикали задушаване и последвал гърч.

Установен е и мозъчен оток, който е причина за смъртта, настъпил е след усложнената вирусна пневмония, казват лекарите. Трагедията потресе родното село на Кадифка. Тя е ученичка в Езикова гимназия - Благоевград, пълна отличничка.

Вечерта преди да издъхне били на рожден ден с приятели почти до сутринта. Първата версия бе, че е починала вследствие на употребата на алкохол, но днес лекарите категорично отхвърлиха това твърдение.

Внезапната й смърт шокира съучениците и в гимназията и приятелите и. Въпросът е как така бързо се е развила пневмонията, търсила ли е лекарска помощ Кадифка, какви са били симптомите и, преглеждана ли е от лекар, докато е имала някакви оплаквания. Отговорите на тези въпроси ще се търсят днес.

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари